HOME PORTFOLIO DIENSTEN CONTACT

Transformatie

Voor de expositie ‘Transformatie’ deze heb ik deze timelaps gemaakt waarin verschillende onderwerpen veranderen. Voor de video zijn 2330 foto’s gemaakt.

Opdrachtgever Vrije Opdracht

Allround Gym.

Voor de nieuwe vestiging van Allround Gym heb ik deze promo gemaakt die gebruikt is op hun website en voor social media.

Opdrachtgever: Allround Gym

Cliëntondersteuners.

Voor vier gemeentes heb ik een video gemaakt over cliëntondersteuners. Wat kunnen deze betekenen en met welke problemen kunnen inwoners hulp vragen?

Opdrachtgever: Movisie

Kinder-en Jongerenrechtswinkel.

Ter promotie van de gastlessen 'Kinderrechten en kinderrechtbank' heb ik deze video gemaakt om zo een indruk van de gastles te krijgen.

Opdrachtgevers: Kinder en Jongerenrechtswinkel & ProDemos

Kick-off SPRONG.

Voor SIA heb ik een serie van 3 video's gemaakt van onderzoeksgroepen op het gebied van Vitaliteit en Gezondheid. De onderzoeksgroep 'Urban Vitality-Mensen in beweging' (Hogeschool van Amsterdam) richt zich op de gezondheid en het zelfmanagement van risicogroepen in grote steden en de rol die moderne technologieën daarin vervullen.

Opdrachtgever: SIA

Onderzoek de naar effecten van stikstof toename en klimaatverandering op de duinen.

In deze video brengen we in beeld wat voor onderzoek KWR samen met de waterbedrijven heeft gedaan over de stikstof toename door klimaatverandering.

Opdrachtgever: KWR

Kinderrijk.

In deze video laten we zien wat 'Kinderrijk' van ProDemos is en wat je er allemaal kan doen.

Opdrachtgever: ProDemos

Hormoonstichting.

Voor de Hormoonstichting heb ik deze film belangeloos gemaakt. De opbrengst van de inzameling zal gebruikt worden om de hormoonbepalingen in speeksel operationeel mogelijk te maken. Voor meer informatie ga naar: www.nve.nl/hormoonstichting/opgroeien-met-hormonen

Opdrachtgever: Hormoonstichting

Eiland van Maurik.

Voor het vakantiepark Eiland van Maurik maakte ik deze video over hun nieuwste accommodatie: Rivierhuis.

Opdrachtgever: Eiland van Maurik

Hypar Kayak

Voor een crowdfunding draaide we deze video voor Hypar Kayak in Amsterdam. Hypar Kayak heeft een uniek syteeem ontwikkeld waardoor het mogelijk is deze Kayak snel in en uit te vouwen. Het is zelfs mogelijk de kayak op de fiets of mee de trein in te nemen. De crowdfunding is inmiddels met 200% gehaald.

Opdrachtgever: Hypar Kayak
Camera: Rick van der Burg
Concept & Productie: Buro Proost
Regie & Montage: Ronald van Proosdij

Voor de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging maakte ik een videoportret van de winnaar van de KNCV onderwijsprijs.

De KNCV onderwijsprijs is in het leven geroepen om nieuwe initiatieven en innovatieve projecten in het scheikundeonderwijs te stimuleren.

Opdrachtgever: KNCV

Onthulling nieuwe verlichting Plein, Den Haag.

De gemeente Den Haag heeft nieuwe verlichting geplaatst in het centrum, daarbij worden historische panden en de horeca op het Plein verlicht. De nabijheid van het Binnenhof en de omliggende vergaderplaatsen van regering en parlement maken Plein uniek in Nederland.


Opdrachtgever: Gemeente Den Haag

Cement legt een ‘stevige verbinding’ tussen festivals en de jongeren.

Cement wil jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten bij het opbouwen, afbreken en de horeca bij festivals. Afgelopen zomer werd er proefgedraaid op Into The Great Wide Open.


Opdrachtgever: Cement

Effectief geneesmiddelen verwijderen uit afvalwater.

Afvalwater bevat steeds meer geneesmiddelen die lastig te verwijderen zijn in een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Deze ontwikkeling vraagt om nauwe samenwerking tussen overheid, bedrijven en kennisinstellingen. Vanuit die achtergrond hebben KWR, Waterschapsbedrijf Limburg, Waterleidingmaatschappij Limburg en PureBlue Water binnen TKI Watertechnologie een project uitgevoerd gericht op het verwijderen van geneesmiddelen door middel van een twee-staps proces: ionenwisseling gevolgd door geavanceerde oxidatie.

Opdrachtgever: KWR

Voor de gemeenten Weesp en Wijdemeren maakte ik een serie van 4 films voor de campagne “Voor Elkaar”.

Met deze campagne willen de gemeenten Weesp en Wijdemeren meer vrijwilligers werven. Per film maakte ik een portret van een vrijwilliger, om zo in beeld te brengen waarom zij hebben gekozen voor vrijwilligerswerk.

Opdrachtgevers: Gemeente Weesp en Wijdemeren

Film voor lustrumviering ProDemos.

Voor de lustrumviering van ProDemos maakte ik deze film waarin een overzicht werd gegeven van de activiteiten van ProDemos in de afgelopen 5 jaar.
Deze film is vertoond tijdens de viering in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag in het bijzijn van Koning Willem Alexander.

Opdrachtgever: ProDemos

Op de Route 12 afleveringen over de Tour de France in Utrecht

De Utrechtse journalist en wielerliefhebber Jeroen Wielaert rijdt in twaalf etappes de route van Le Grand Départ. Onderweg ontmoet hij bijzondere Utrechters en stopt hij bij markante plekken.

Opdrachtgever: RTV Utrecht

Complete verbouwing van RTV Utrecht in een reportage van 15 minuten.

RTV Utrecht was toe aan een flinke verbouwing. In krap 4 maanden werden de redactievloer, de visagie, de entree en de tweede etage compleet verbouwd.
Over de voortgang van deze verbouwing maakte ik een reportage. Hierin was ook te zien wat de overgang naar het 'Nieuwe Werken' betekende voor de medewerkers.

Opdrachtgever: RTV Utrecht

Voor de gemeenten Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren produceerde ik deze animatie over de veranderingen in het sociale domein.

Vanaf 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor bijna alle ondersteuning aan mensen die het zelf niet redden op het gebied van jeugd, werk en zorg.
De overheveling van taken van de Rijksoverheid naar de gemeenten heb ik via deze animatie in beeld gebracht.

Opdrachtgevers: Gemeente Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren
Regie en montage: Rick van der Burg
Animarie: Michel Wijdemans

Voor Joulz Produceerde ik deze animatiefilm.

Onderhoud aan hoogspanningsmasten terwijl de spanner er op staat is niet toegestaan in Nederland. Joulz wil met deze animatie de overheid overtuigen dat onderhoud aan een hoogspanningsmast wel mogelijk is als de spanning er nog op staat.

Opdrachtgever: Joulz
Regie en montage: Rick van der Burg
Animatie: Michel Wijdemans

Voor Douwe Egberts maakte ik deze pilot op eigen initiatief.

‘De geur van thuiskomen’ Deze slogan voor Douwe Egberts kwam spontaan bij mij op toen ik mijn woonplaats Utrecht binnen reed. De Douwe Egberts koffiebranderij hoort bij Utrecht. Deze geur van koffie staat symbool voor thuiskomen, ook midden in een verbouwing. Met dit idee, moest ik iets doen. Daarom heb ik een commercial gemaakt die het gevoel en de sfeer van de slogan uitdrukt. Inmiddels heb ik deze commercial bij Douwe Egberts/ D.E. Master Blenders gepresenteerd.

Opdrachtgever: Vrije Opdracht
Slogan, concept, regie, camera en montage: Rick van der Burg
Motion Design: Michel Wijdemans

Voor Benecke produceer ik voor veel nascholingen e-flyers.

Een e-flyer is een video uitnoding voor een nascholing, symposium of congres. Deze video's zijn kort en krachtig en hebben een sterk wervend karakter.

Opdrachtgever: Benecke

Voor de IWA (International Water Association) heb ik mede hun corporate film geproduceerd.

De IWA is een wereldwijde branchevereniging organisatie op het gebied van water management. Zij brengen kennis en innovatie op het gebied van water samen op congressen, over al ter wereld. Dit project bestaat uit een combinatie van zelf gedraaid beeldmateriaal en stockmateriaal. Tevens heb ik voor deze film ook opnames gemaakt in Wenen.

Opdrachtgever: IWA
Camera en montage: Rick van der Burg
I.S.M. Tjeerd Muller

In opdracht van Prodemos produceerde ik een film over de geschiedenis van het binnenhof.

Door de eeuwen heen is het Haagse Binnenhof het centrum van het staatkundig leven in Nederland. Het middelpunt van het Binnenhof is ongetwijfeld de Ridderzaal. Voorafgaand aan de rondleiding door de Ridderzaal, de Eerste en de Tweede Kamer der Staten-Generaal wordt deze film vertoond. De film is naast het Nederlands ook in het Engels, Duits, Frans, Spaan en Italiaans te horen.

Opdrachtgever:ProDemos
Camera, montage en beeldresearch: Rick van der Burg
I.S.M. Tjeerd Muller

Jaarlijks worden de "Meer dan handen vrijwilligersprijzen" uitgereikt door staatssecretaris Van Rijn (VWS) en minister Plasterk (BZK).

Vrijwilligers en vrijwilligersprojecten kregen de "meer dan handen prijzen" uitgereikt voor hun uitzonderlijke inspanningen en de resultaten daarvan. Er waren prijzen te winnen in vier categorieën:
1: Gemeente.
2: Landelijke en regionale vrijwilligersorganisaties.
3: Bedrijven.
4: Lokale vrijwilligersprojecten en burgerinitiatieven.
In 2011 werd de prijs uitgereikt door Ivo Niehe in het Amsterdamse DeLaMar Theater. en in 2012 door Lucille Werner in Madurodam. Het afgelopen jaar was het Sylvana Simons die de avond presenteerde in het Vorstelijk Complex in Utrecht.

Opdrachtgever: Movisie
Regie, camera en montage: Rick van der Burg
I.S.M: Tjeerd Muller

Door Dapiran Art Project Space werd ik gevraag een film te maken van "Goodbye George, burn the ship come spring" van Joris Kuipers.

Van 15 februari t/m 5 april toont Joris Kuipers het eerste deel van zijn installatie ‘Goodbye George, burn the ship come spring’ bij Dapiran Art Project Space. Het gehele oeuvre van Joris Kuipers kan gezien worden als een dynamisch geheel waarbij de opeenvolgende werken conceptueel en als vorm op elkaar reageren. Terugkerende existentiële thema’s in zijn werk zijn de menselijke kwetsbaarheid en drang om te ontsnappen; zijn en niet zijn.

Opdrachtgever: Dapiran

Voor ProDemos heb ik een aantal Nieuws Bulletins vanuit de NOS studio in Den Haag (Haagse Redactie) opgenomen.

Deze Nieuws Bulletins worden gebruikt als onderdeel van lesmateriaal bij Prodemos. Leerlingen krijgen situatie voorgelegd en moeten daar op reageren. Vervolgens wordt er een Nieuws Bulletin getoond wat de actualiteit veranderd en dus hun standpunt kan veranderen. Op basis daarvan gaan de leerlingen met elkaar opnieuw in discussie.


Opdrachtgever: ProDemos

Boot Recordings ontdekt getalenteerde singer/songwriters en neemt ze analoog op vanuit de achterbak van een auto of bus.

In hun zoektocht naar authentieke muziek worden de songwriters opgenomen in een beperkte setting, terug naar de kern van het liedje, net als vroeger. Dit resulteerde tot zover in twee geweldig sfeervolle albums en er komen er meer aan! In 2012 deed Boot Recordings Engeland twee keer aan. Nu staat Nederland op de agenda. Boot Recordings reist in een vintage VW-busje van Noord naar Zuid-Nederland om Nederlandse singer/songwriters in hun moerstaal op te nemen.

Ik maakten een portret van hun eerste opname dag in Nederland.
Meer info over dit project: facebook.com/bootrecordings

Opdrachtgever: Boot Recordings

Voor WE CAN YOUNG produceerden ik 8 videoportretten van jongeren. De compilatie daarvan is hier te bekijken.

WE CAN Young is een campagne om jongeren te werven "changemaker" te worden. Het doel is dat jongeren respectvol met elkaar omgaan en zich bewust zijn van grenzen als het gaat om seks en relaties. Deze campagne is nodig omdat mannen en vrouwen wel gelijkwaardig zijn, maar niet hetzelfde. Deze 8 jongeren zijn "changemaker" geworden en zetten zich in om andere jongeren te informeren en te inspireren. Kijk voor meer informatie op wecanyoung.nl

Opdrachtgever: Hollands Wild/ Movisie

FortaRock is een metalfestival dat jaarlijks plaatsvind in Nijmegen

Het FortaRock Festival is een Nederlands eendaags metalmuziekfestival dat jaarlijks gehouden wordt in Park Brakkenstein te Nijmegen. Jorrit Huisman werd door de organisatie van FortaRock benaderd om het volledige festival te registreren. Met 6 camera's verdeeld over 2 podia is het festival van begin tot eind vastgelegd. Er stonden grote namen geprogrammeerd zoals; Lamb of God, Machine Head, Anthrax en Slayer.

Opdrachtgever: Jorrit Huisman/ FortaRock

In opdracht van ICT specialisten Avaya en Vosko produceerden ik drie corporate films, o.a. op de luchthaven Schiphol.

Avaya en Vosko zijn internationale ICT bedrijven, die onder andere verantwoordelijk zijn voor alle ICT op en rondom Schiphol. Het bieden van een stabiel en veilig netwerk is cruciaal voor de luchthaven Schiphol. Deze ICT infrastructuur is via deze film in beeld gebracht. Daarnaast verzorgen Avaya en Vosko de ICT in het Deventer Ziekenhuis en bij Centraal Boekhuis waar ook een film over is gemaakt.

Opdrachtgever: Avaya/ Vosko Networks

Voor Greenpeace maakten ik een video pitch met het thema "De aarde is ook van mij".

De opdracht was om in beeld te brengen wat je zelf kan doen in je eigen omgeving voor een betere wereld. Mijnj ingezonden pitch werd uiteindelijk uitgezonden in het STER blok op Nederland 3.

Opdrachtgever: Greenpeace/ Brandfighters

In opdracht van RTV Utrecht produceerden ik een commercial voor Radio M Utrecht.

RTV Utrecht is de regionale omroep van de provincie Utrecht e.o. Naast televisie maakt RTV Utrecht ook radio. Onder de naam Radio M Utrecht, dé radiozender van Midden-Nederland, bedienen zij de luisteraars van muziek en achtergronden. Bekende ex-dj's van Radio M zijn bijv, Gerard Ekdom en Koen Zwijnenberg. Voor de radiozender bedacht en produceerde ik een "ident". Een ident is een soort televisie-commercial die een sfeer neerzet waar de zender voor staat.

Opdrachtgever: RTV Utrecht

Mark Nieuwenhuis is de nieuwe stadscomponist van Zaanstad geworden. Voor dit project produceerde ik de videoclip.

De Stadscomponist haalt zijn inspiratie uit gebeurtenissen of onderwerpen op het gebied van kunst en cultuur in de Zaanstreek. Hierbij wordt beeld en/of geluid opgenomen van waaruit een nieuwe compositie wordt gemaakt.

Opdrachtgever: Mark Nieuwenhuis

Voor Prodemos heb ik lesmateriaal geproduceerd voor hun mediaprogramma.

Tijdens het Mediaprogramma van De Haagse Tribune kruipen leerlingen in de rol van politiek journalist. In het filmpje geven parlementair journalisten Frits Wester en Ferry Mingelen de leerlingen praktische tips.

Opdrachtgever: ProDemos

NTR: Leraar 24 Serie educatieve video's voor de website van Leraar 24.

Bekijk hier één van de video's voor leraar24.nl De website Leraar24 is een online platform van, voor en door leraren, bedoeld om docenten te ondersteunen bij het uitoefenen van hun beroep. Met Leraar24 kunnen leerkrachten zich op elk moment van de dag efficiënt en kosteloos informeren en verder groeien in hun vak.

Opdrachtgever: NTR: Leraar 24